In het oosten komt de zon op Pensioen

In het oosten komt de zon op

Een blik op het oosten kan licht werpen op omgaan met pensionering in een ontoereikend sociaal stelsel. Nicole Xu is benieuwd of oost en west elkaar ontmoeten in omgaan met de stijgende levensverwachting.

Achter de wolken schijnt de zon Pensioen

Achter de wolken schijnt de zon

De demografische en technologische ontwikkelingen zullen een enorme impact hebben op de samenleving. We moeten ons nu al op voorbereiden op beter omgaan met de toekomst.  

Demografische veranderingen dwingen tot keuzes Pensioen

Demografische veranderingen dwingen tot keuzes

De samenleving verandert en dat dwingt tot het herzien van het pensioenstelsel. Deze infographic brengt de demografische veranderingen gedurende honderd jaar in beeld.

Solidariteit tussen generaties is eindig Pensioen

Solidariteit tussen generaties is eindig

De geesten lijken rijp voor een gedifferentieerd, generatieneutraal pensioenstelsel. Hoog tijd voor besluitvorming, want de solidariteit tussen generaties is eindig.

Kreeften verouderen niet, mensen (nog) wel Pensioen

Kreeften verouderen niet, mensen (nog) wel

Dat we ouder worden en pas op latere leeftijd kwalen krijgen is nog geen reden de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen. Twee geleerden op het gebied van ouder worden aan het woord.

We leven langer, niet iedereen kan langer doorwerken Pensioen

We leven langer, niet iedereen kan langer doorwerken

We leven langer en de pensioenleeftijd stijgt mee. Inzicht in de gevolgen hiervan helpt de pensioensector beter om te gaan met een steeds ouder wordende populatie.

Hoera, we worden steeds ouder Pensioen

Hoera, we worden steeds ouder

We worden steeds ouder en ook nog op een gezondere manier. Geweldig, tenzij je bestuurder bent van een pensioenfonds. Deze artikelenreeks biedt oplossingen voor de nieuwe pensioneringsvraagstukken.

2 x 4 = 8, 2 pensioenpro’s, <br>4 stellingen, 8 antwoorden Pensioen

2 x 4 = 8, 2 pensioenpro’s,
4 stellingen, 8 antwoorden

In deze rubriek leggen we 4 stellingen voor aan 2 pensioenprofessionals die ze kort beantwoorden. Dit keer vroegen we Alfred Slager en Gerard Riemen op de stellingen in te gaan.

Verstandige pensioenkeuzes maken in een onvoorspelbare wereld Pensioen

Verstandige pensioenkeuzes maken in een onvoorspelbare wereld

Besluiten over de eigen pensioenregeling worden veelal op hoop van zegen genomen. Maar hoop is geen strategie. Het is de hoogste tijd voor meer maatwerk en robo-advies.

Cardano-directeur tempert de huidige rente-euforie Pensioen

Cardano-directeur tempert de huidige rente-euforie

Sinds de beëdiging van Trump melden media dat dit goed nieuws is voor Nederlandse gepensioneerden. Directeur Harold Naus van Cardano tempert de euforie.

Wantrouwen remt aanpassen pensioenstelsel Pensioen

Wantrouwen remt aanpassen pensioenstelsel

Hoog tijd voor verandering, want het gaat mis met de pensioenen. Keuzes maken is hard nodig, maar wantrouwen blokkeert vernieuwing.

Heeft de Tweede Kamer een beleggingsvisie? Pensioen

Heeft de Tweede Kamer een beleggingsvisie?

De Nederlandsche Bank moet snel de rol van risicomanager voor het pensioenstelsel op zich nemen. Dat betoogt columnist Jens van Egmond.

caret-downlinkedin2linkedin2linkedin2linkedin2twitter